1/3 < >

Intergeneratives Zentrum, Dülmen

New Building, Headquarters

Owner: Katholische Kirchengemeinde St. Viktor, Stadt Dülmen
Architect: dreibund Architekten

Performance: structural design, thermic building physics, building and room acoustics
Work Phases: 1-6
Total Area: 2.500 m²

Plan: since 2015

The new intergeneration centre (IGZ) in Dülmen is beeing build as extension to the existing major hall. The multi-storey building with a z-shaped footprint and the old building form a courtyard with a glass and steel roofing. Connecting the old and the new wings, the two-storey northern building is a solid construction with a flat roof. The main building has three floors and a pitched roof. These two wings have an underground floor that is used mainly as carpark. The two-storey southern wing without an underground level is used as nursery.

The new building is designed as a massive construction. In order to achieve cost effectiveness and guaranty the necessary usability of the structure a hybrid technique with both reinforced concrete and masonry.

frontal view (rendering dreibund Architekten)

Foto

IGZ Dülmen (rendering dreibund Architekten)

Foto

IGZ Dülmen (rendering dreibund Architekten)

Foto